OVER
TRAAS NEDERLAND

Van toen naar nu

Er was eens...

Historie

1996 – Start als onderhoudsbedrijf
2000 – Start Traas Ongediertebestrijding
2001 – Eerste pand gehuurd
2002 – Eerste personeel in vaste dienst
2004 – Start Traas Building Care als aparte tak
2004 – Twee panden erbij gehuurd
2006 – Eerste Franchise
2008 – Weer twee panden erbij gehuurd
2013 – Verhuizing naar nieuwe locatie
2014 – Start Traas Nature Care
2019 – Overname Traas Noord-Holland
2019 – Professionalisering Traas Nature Care
2020 – Verhuizing naar nieuwe locatie
2020 – Eerste personeelslid Traas Nature Care
2021 – Overname Traas Zuidoost Nederland
2021 – Tweede personeelslid Traas Nature Care
2022 – Overname Sjaak Janssen Dierplagen & samenwerking met Proactief.
2022 – Einde franchiseformule.
2023 – Overname T.O.B. ongediertebestrijding & opening locatie Hoogeveen
2024 – Traas onderdeel van Anticimex

MISSIE

Traas streeft naar een optimale harmonie tussen mens en natuur door op een gezonde en innovatieve wijze om te gaan met de beheersing van plaagdieren.

VISIE

Traas gelooft dat mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De maatschappij van nu heeft ons door produceren en consumeren veel welvaart gebracht, maar ook geleid tot een nog grotere behoefte aan evenwicht tussen flora en fauna.

Als gerenommeerd en volledig gecertificeerd bedrijf is Traas al ruim 25 jaar actief om dit evenwicht te optimaliseren door zijn zeer specialistische dienstverlening en de verschillende bedrijfstakken die het bedrijf rijk is. Dit vanuit de kernactiviteiten: wering, integrated pest management (IPM), biologische bestrijding en houtherstel.

Traas gaat met zijn toonaangevende, nationale karakter verder waar anderen stoppen, om zo een duurzame meerwaarde te bieden aan de gezondheid van mens, dier en milieu.

Organisatie

Traas Nederland is in oktober 1996 opgericht door Peter Traas. Peter werkte in loondienst bij een supermarkt, maar wilde lekker zelfstandig zijn en zocht naar vrijheid in zijn werk. Die vond hij als ondernemer. 

Anno nu is het hoofdkantoor van Traas Nederland gevestigd in ‘s-Gravenpolder, een dorp gevestigd in de mooie provincie Zeeland. Op vijf minuten van de snelweg, waardoor het erg gemakkelijk te bereiken is. 

Vanuit het hoofdkantoor in Zeeland ondersteunt een gedreven team onze locaties in Noord-Holland, Drenthe en Limburg. Bij Traas werken zo’n 80 medewerkers.

Onder Traas Nederland vallen de volgende onderdelen: Traas Ongediertebestrijding, Traas Nature Care en Traas Building Care.

Neem een kijkje bij 

Traas Nederland heeft meerdere vestigingen.
En onze medewerkers hebben allemaal een eigen regio. Zo is er altijd een bestrijder in uw buurt!

Anticimex

Sinds 2024 is Traas Nederland B.V. onderdeel van Anticimex B.V.. Anticimex is een internationaal dienstverlenend bedrijf, opgericht in 1934 in Zweden. Door te werken met preventie, nieuwe technologieën en duurzame oplossingen, voldoen we aan de eisen voor gezonde leefomgevingen en kunnen wij ons ‘Leading in Smart Pest Control’ noemen. Voor meer dan 3,5 miljoen klanten en bedrijven, in 21 landen wereldwijd. Bij Anticimex werken wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers.

Traas Nederland is toegevoegd als speciale bedrijfstak en zal daarom zijn eigen identiteit, werkwijze en naam blijven behouden. Door de krachten te bundelen kunnen we inspelen op efficiëntie en zijn we klaar voor de toekomst.

Footprint

Traas streeft naar verduurzaming, maar we geven toe dat nog werk te doen is. Net zoals veel bedrijven lopen we tegen een aantal zaken aan, zoals het opladen van auto’s, die optie is niet overal vanzelfsprekend.

Wat we wel doen: 

  • Uiteraard plaatsen we bedrijfsmatig veel insectenhotels en nestkasten, deze bevorderen de biodiversiteit.
  • Al onze locaties zijn voorzien van zonnepanelen en vrij van gas.
  • In 2024 vervangen we een deel van ons wagenpark voor elektrische auto’s.
  • We zijn ISO 14001 gecertificeerd.
  • We zijn bezig met het ontwikkelen van een grijswater structuur bij ons hoofdkantoor in ‘s-Gravenpolder